luni, 31 octombrie 2016

Un obicei extrem de simplu dar eficient pentru sănătate pe termen lung

Ca să proiectezi unde vrei să ajungi poţi închide ochii, dar ca să afli unde eşti acum, trebuie să-i deschizi...

Odată, într-un curs de dezvoltare personală cineva m-a învăţat că 40% din succesul unui proiect propus vine când iei decizia. Decizia că vrei, că te implici şi că eşti acolo, hotărât să-l duci la capăt.

„Vreau să slăbesc.” „Vreau să-mi modelez corpul.” „Vreau să fiu mai sănătos.” „Vreau să ies din depresie.” „Vreau să fiu fericit.”

 Şi e plin internetul de articole gen „7 alimente miraculoase care te fac să pierzi kg!”, etc.

Nu asta e ideea. Şi nu asta e soluţia. Până acolo mai sunt nişte paşi, mult mai importanţi decât acel aliment pe care oricum nu ştii cum să-l găteşti (încă) şi nici n-o să-l mănânci (încă) fiindcă nu eşti obişnuit cu gustul aşa că vei renunţa după o săptămână şi vei căuta alte diete miraculoase şi distructive pe net...

vineri, 28 octombrie 2016

Simplu, rapid, sănătos şi miroase frumos!

Într-o seară a fost o prietenă la mine în vizită şi a mers la baie. După vreo 10 minute m-am dus după ea să văd de ce nu mai vine, dacă a păţit ceva. Şi am găsit-o teribil de intrigată şi căutând fervent cu privirea şi mâinile prin toată baia.
„Unde ţii odorizantul ăsta care mirose ca un grapefruit proaspăt că nu văd nimic la tine în baie şi nu înteleg de unde vine mirosul aşa de fresh ??!!!”

Secretul e foarte simplu.

marți, 25 octombrie 2016

Câteva exerciţii miraculoase pentru abdomen/coapse/fese

În continuarea  articolului de ieri revin şi cu nişte exemple testate de mine cu care am reuşit într-o lună să am rezultate măsurabile. Adică am pierdut cm din zonele cu probleme fund şi coapse şi mi-am aplatizat abdomenul pe termen lung.

 Seria mea de abdomene

Ieri am descris tipurile de mişcări şi am dat şi niste video-uri de inspiraţie, de unde să-şi poată alege fiecare ceva cu ce rezonează.
Eu mi-am găsit optimul în următoarea formulă, pe care o puteţi încerca şi adapta după plac:

Exerciţiile e bine să fie împărţite în şarje după care să urmeze pauze de relaxare. Eu am grupat aşa :

luni, 24 octombrie 2016

Tehnici simple pentru balonări şi constipaţie

Exerciţiul miraculos pentru un abdomen plat

Nu că ar fi ceva de laudă, însă vreau să împărtăşesc azi câte ceva din experienţa mea personală privind subiectul constipaţie şi balonări.
Jumătate din viaţă am avut o dietă puţin variată şi chiar dacă nu am suportat de mică grăsimile sau dulciurile asta nu m-a ferit, prin lipsa nutrienţilor suficient de diversificaţi şi a fibrelor, să am probleme cronice cu sistemul digestiv.

vineri, 21 octombrie 2016

O duzină de idei de mic dejun sănătos!

Astăzi revin cum am promis în articolul anterior despre obiceiuri zilnice sănătoase cu exemple de mic dejun sănătos şi rapid de preparat.

Ce este important de reţinut?

1. Carbohidraţii (glucidele) produc rapid o cantitate mare de energie care însă e şi consumată rapid, ca un foc de artificii şi rămânem curând cu foame (detalii aici). Acesta este motivul pentru care clasicul bol de fructe dulci, ciocolată sau muesli cu lapte nu se vor regăsi în lista mea
2. Pentru o energie eliberată mai lent şi care ne ajunge pe o perioadă mai îndelungată de timp (4-5 ore) avem nevoie de proteine şi grăsimi (sănătoase).

joi, 20 octombrie 2016

Decalogul obiceiurilor sănătoase zilnice

Corpul uman are nevoie de mâncare pentru a transforma nutrienţii în energia necesară atât proceselor metabolice ce suţin viaţa (respiraţie, bataile inimii, mişcările musculare, etc) cât şi diversele activităţi pe care le efectuăm pe parcursul zilei (inclusiv sport sau procese cogninive).

Însă asta nu e totul.

Dacă mâncarea s-ar reduce la calorii (unitatea de masură a energiei) ar fi simplu, pentru că o pungă de pufuleţi are 400 kcal şi o pizza între 1100 şi 1800. Suficient cât să supravieţuim în acea zi cu acoperirea necesarului calculat statistic.

marți, 18 octombrie 2016

Obiceiul bun al săptămânii: igiena dentară şi zâmbetul sănătos

Gândul săptămânii

Nu toate zilele sunt la fel...
Unele sunt însorite, altele aduc nori afară sau în inimile noastre. Asta nu înseamnă că trebuie ca tot timpul să fie la fel, doar bine. Lumea şi viaţa sunt construite din dualităţi (lumină – întuneric, zi – noapte, cald – rece, interiorizat – exteriorizat, etc). Nici una din aceste elemente nu ar exista în absenţa celuilalt şi sunt puse şi în lumină şi mai ales echilibrate de elementul opus.

vineri, 14 octombrie 2016

Produse naturale de curăţenie care mi-au schimbat viaţa

Acum 6 ani am descoperit un canal youtube al unei canadience care are o afacere proprie de curăţenie şi atunci nici nu visam cum îmi va schimba viaţa.

miercuri, 12 octombrie 2016

Să înţelegem carbohidraţii

Carbohidrații și indicele glicemic

I.           Povestea

Alimentele pe care le mâncăm conţin proteine, lipide şi glucide. Fiecare dintre acestea sunt metabolizate de către organism în acelaşi scop, acela de a produce energie, iar resturile rămase nemetabolizate din ORICARE dintre acestea sunt identic depuse ca şi grăsime

marți, 11 octombrie 2016

Turmericul - medaliat cu aur pentru sănătate

Condimentul magic al săptămânii

Această serie îşi propune să treacă în revistă cele mai importante condimente dar şi alimente cu proprietăţi „magice” pentru sănătate. Şi dacă ar fi să aleg unul care merită cu adevărat medalia de aur, acesta este turmericul.

Ce este turmericul?

Cunoscut ca şi curcuma sau şofranul indian, este condimentul principal care dă gustul specific şi culoarea amestecului de 20 de condimente numit curry.

luni, 10 octombrie 2016

Raza de inspiraţie a săptămânii (2)

Gândul săptămânii

Inspiraţia nu e neapărat ceva ce te lasă cu un zâmbet larg pe faţă. Există şi alt gen, atunci când viaţa nu e aşa roz şi se adună norii şi n-ai umbrelă. Şi apare un prieten care îţi dă un sfat ce face ca totul să se schimbe. În termeni literari, asta se numeşte speranţă. Eu numesc asta ajutorul potrivit la timpul potrivit

vineri, 7 octombrie 2016

4 secrete pentru ustensile curate şi dezinfectate

Sănătatea interioară e susţinută de curăţenia mediului exterior

Una din temele blogului va trata sănătatea din perspectiva mediului în care trăim. Exact aşa cum calitatea apei în care trăieşte un peşte îi influentează sănătatea iar lumina este un factor vital pentru o plantă, pentru oameni aceste influenţe, deşi avem tendinţa să le ignorăm pentru că ne-am obişnuit cu ele

miercuri, 5 octombrie 2016

Să trăim în culori...


Aseară, la Incubator107 am avut o experienţă plină de culoare şi de bucurie pe care simt nevoia să o continui în scris...

Vreau în primul rând să-i mulţumesc Codruţei Beu care a organizat o atât de inspirată şi reuşită călătorie de autocunoaştere la atelierul de Mindfulness prin culoare dar şi celor prezenţi acolo care fie prin ce ne-au împărtăşit, fie doar prin simpla prezenţă au creat o atmosferă caldă de socializare şi sinceritate prin joacă.
Da, suntem adulţi însă nu-i aşa că a fost o senzaţie extraordinară să ne simţim din nou copii?

luni, 3 octombrie 2016

Raza de inspiraţie....(1)

Gândul săptămânii

Stând azi-dimineaţă în maşină în trafic am avut următoarea revelaţie (cred că e efectul practicării exerciţiilor de gratitudine) ... Mulţumesc Doamne că am o maşină în care mă pot totuşi deplasa la adăpost de ploaie şi să jonglez cât de cât într-un mod relativ în controlul meu destinaţiile dimineţii. Şi imi aduceam aminte de vremurile din facultate şi de după ea când ideea că voi avea vreodată luxul de a conduce maşina proprie nu-şi prea făcea loc în gândurile mele.