luni, 3 octombrie 2016

Raza de inspiraţie....(1)

Gândul săptămânii

Stând azi-dimineaţă în maşină în trafic am avut următoarea revelaţie (cred că e efectul practicării exerciţiilor de gratitudine) ... Mulţumesc Doamne că am o maşină în care mă pot totuşi deplasa la adăpost de ploaie şi să jonglez cât de cât într-un mod relativ în controlul meu destinaţiile dimineţii. Şi imi aduceam aminte de vremurile din facultate şi de după ea când ideea că voi avea vreodată luxul de a conduce maşina proprie nu-şi prea făcea loc în gândurile mele.
Şi pe de o parte aici putem atinge (altădată) subiectul obiectivelor personale şi tabloul de bord (viziune), dar pe de altă parte revelaţia zilei de azi ţine doar de conştientizarea tuturor acelor lucruri, situaţii şi oameni care fac ca viaţa mea să fie, aşa cum e ea, o versiune mult mai simplă decât ar putea fi dacă nu le-aş avea. Paradoxul este că atunci când nu aveam maşină mă descurcam foarte bine şi pe jos.
Şi am constatat că toate aceste lucruri pe care le avem sau nu le avem ne provoacă de fapt dezvoltarea personală, ne fac să ne folosim „uneltele” de care dispunem în mod natural: mentale, fizice, emoţionale, spirituale. Putem deci funcţiona cu sau fără aceste lucruri, putem fi fericiţi cu sau fără ele. Secretul e să nu avem ochi pentru lipsuri ci să stăm vertical şi sa apreciem ce avem acum.

Exerciţiul săptămânii

5 minute de reflecţie interioară asupra vieţii personale. Care sunt acele lucruri, situaţii, oameni care o fac să fie mai uşoară, mai frumoasă, mai bogată în semnificaţii pentru sufletul vostru? Acele lucruri de care ar trebui să vă bucuraţi în fiecare zi că există. Familie, copii, persoane iubite, prieteni dragi, o casă sau un loc special din casă sau din altă parte unde vă încărcaţi bateriile, poate sportul sau instrumentul muzical sau artistic ce vă împlinesc... 
Le-aţi găsit? Ce facem mai departe vom afla în următorul început inspiraţional de săptămână. Deocamdată, ca să formăm un obicei trebuie să-l repetăm până când subconştientul nostru se va obişnui să-l accepte ca pe ceva plăcut, confortabil, sigur.

Tehnica săptămânii

Voi începe seria micilor trucuri simplu de aplicat şi cu efecte asupra sănătăţii pe termen scurt sau lung cu al doilea lucru pe care îl fac de un an de zile când mă trezesc dimineaţa. 

Curăţarea limbii.

Sună ciudat? Există o explicaţie: cred că toată lumea ştie că pe parcursul somnului în organism au loc o grămadă de procese de detoxifiere şi regenerare. De aceea e extrem de importantă odihna suficientă şi corectă. Însă în urma acestor procese, ca după orice curăţenie generală rămân reziduuri, gunoiul de aruncat, tot ce nu mai are organismul nevoie. O parte din ele se depozitează sub forma acelei pelicule albicioase (sau de alte culori) cu care ne trezim pe limbă dimineaţa şi care în mare parte e responsabilă şi cu gustul neplăcut din gură la trezire. N-o să intru în detalii. Ideea de reţinut e că dimineaţa, dacă înghiţim, bem, mâncăm, vom introduce înapoi aceste toxine măturate cu greu afară pe timpul nopţii.

Cum se face?    Cel mai simplu este să folosim o lingură de supă. Am văzut medici care recomandă un capac mare de la un borcan de medicamente (din plastic). Cu avantaje şi dezavantaje. Revenind la lingură: se ţine în mâna cu golul (concavitatea) în jos, scoatem limba cât putem fără a forţa şi începem încet să tragem dinspre interior spre vârful limbii apăsând uşor. Vom vedea că se adună pe lingură acea peliculă şi o clătim sub jet de apă, apoi repetăm pănă limba e curată şi are o culoare uniformă roz-roşu.

Ce trebuie să ştim:    Se începe de pe la mijocul limbii spre vârf primele dăţi şi evoluăm încet spre fundul gâtului pe măsură ce ne obişnuim cu senzaţia. Nu trebuie să ajungem să provocăm greaţă, înseamnă că ne-am dus cu lingura prea departe. De asemenea în acest fel vom curăţa şi lateralele limbii şi uşor dedesubt.
La sfârşit clătim bine gura de câteva ori cu apă şi putem face chiar şi gargară dacă simţim nevoia. E recomandată în special pentru persoanele deranjate de halitoză (mirosul urât din gură permanent), voi reveni cu detalii pentru asta.
Dacă veţi face din asta o rutină (durează maxim 1 minut), veţi primi câte o bulină roşie cu un smiley pe ea în fiecare dimineaţă de la sistemul vostru imunitar. Merită, nu? 

Citatul săptămânii
„Happiness is a state of being, not a state of having”
„Fericirea e o stare de a fi, nu de a avea”

Melodia săptămânii

Pharrel Williams „Happy”


Să aveţi o săptămână minunată, oriunde v-aţi afla!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu