marți, 25 octombrie 2016

Câteva exerciţii miraculoase pentru abdomen/coapse/fese

În continuarea  articolului de ieri revin şi cu nişte exemple testate de mine cu care am reuşit într-o lună să am rezultate măsurabile. Adică am pierdut cm din zonele cu probleme fund şi coapse şi mi-am aplatizat abdomenul pe termen lung.

 Seria mea de abdomene

Ieri am descris tipurile de mişcări şi am dat şi niste video-uri de inspiraţie, de unde să-şi poată alege fiecare ceva cu ce rezonează.
Eu mi-am găsit optimul în următoarea formulă, pe care o puteţi încerca şi adapta după plac:

Exerciţiile e bine să fie împărţite în şarje după care să urmeze pauze de relaxare. Eu am grupat aşa :
câte 30 de abdomene „centrate” urmate de 15 laterale stânga şi 15 laterale dreapta, apoi un minut de pauză cu respiraţii lungi şi profunde.

Respiraţia e vitală pentru relaxarea musculaturii, care altfel intră în contracţie şi la un moment dat pur şi simplu nu mai poţi continua că „te lasă muşchii” şi simţi durere. Ăsta e un semn că ai uitat să respiri.
Se respiră şi în timpul abdomenelor pe care le facem nu prea rapid nici prea lent, suficient cât să expirăm pe contracţie şi să inspirăm pe relaxare.
Acesta e de fapt secretul pentru a putea face cele 300 de abdomene in 15 minute, fără dureri, crampe şi efort.

Revenind la şarje. Încep cu cele mai comode poziţii apoi la a doua şarjă schimb cu unele puţin mai dificile şi la a treia ajung la lumânare, care solicită cel mai mult abdomenul. După care se pot relua de la capăt şarjele cu încă o serie de trei.
În cadrul şarjelor fiecare îşi poate alege poziţiile pentru abdomenele centrale şi pentru cele laterale, varietatea e foarte bună că ajută să lucrăm şi mai mulţi muşchi şi să ne tonifiem.

4 exerciţii minune pentru coapse şi fund

Fiecare soluţie optimă are o poveste şi a mea începe cu un pariu cu o prietenă care reuşeşte să scape de mai mulţi cm peste fund într-o lună.
Ea alerga prin parc (lux pe care eu nu mi-l permit din 2 motive medicale), iar eu n-am avut altă alternativă decât să mă duc la sală. Şi pentru că nu erau multe şi erau scumpe pe vremea aceea nu ştiu cum am nimerit la una cu 80% echipamente pentru bărbaţi. Însă cum în orice ghinion putem găsi şi o oportunitate, asta practic m-a condus exact spre aparatul de care aveam nevoie şi nu ştiam că există.
Nu l-am mai văzut de atunci, poate este poate nu, însă de mult sunt adepta exerciţiilor izometrice (în care nu ai nevoie de aparate ci te foloseşti de greutatea propriului corp) şi mi-am găsit eu modalitatea de a face asta şi acasă folosind masa din sufragerie şi nişte săculeţi cu greutăţi legate cu scai de gleznă.

Primul exerciţiu: cumpăna statică

Ideea exerciţiului e simplă: în picioare, cu mâinile sprijinite pe marginea mesei şi picioarele cam la jumătate de metru distanţă de aceasta, ne aplecăm uşor flexând coatele şi ridicăm un picior întins în spate. Ţinem cât mai drept şi cât mai sus 3 secunde, apoi revenim în poziţia iniţială. 10 repetări cu un picior, respirăm de câteva ori profund apoi facem 10 repetări şi cu celălalt picior.
Al doilea exerciţiu: cumpăna în mişcare

E o variantă a primului exerciţiu, în care, după ce ne-am asigurat că avem suficient loc între genunchi şi masă să nu ne lovim, începem ducând genunchiul la piept şi pornind apoi de acolo să-l împingem în spate spre poziţia cumpănă.
Exerciţii similare sunt în general făcute în genunchi pe saltea, însă pentru mine e imposibil să las fără dureri greutatea pe genunchi şi în plus din picioare îl poate face orice persoană şi mai plinuţă fără a-şi presa zona burţii cu genunchiul.

Al treilea exerciţiu: echerul lateral

Din aceeaşi primă poziţie ridicăm piciorul cu genunchii întinşi însă nu spre spate ci în lateral, paralel cu tăblia mesei. La fel, ţinem 3 secunde şi revenim. 10 repetări cu un picior, pauză de respirat adânc pentru relaxarea musculară, apoi încă 10 repetări cu celălalt picior.

Observaţie: Dacă nu puteţi de la primele încercări să şi ţineţi cele 3 secunde, faceţi exerciţiile sub formă de balans măcar. Ridic (pot să mă ridic chiar pe vârfuri) – cobor (cu grijă să nu lovesc genunchiul de masă).

Al patrulea exerciţiu: side-kick sau lovitura laterală

Poziţia e similară cu echerul lateral doar că mişcarea e în trei timpi: aducem genunchiul la piept şi ţinându-l îndoit îl aducem în plan orizontal-lateral, apoi îl întindem printr-o mişcare ca la karate, tinem 3 secunde şi îl aducem înapoi în acelaşi fel orizontal până îl strângem la piept, apoi vertical în jos. La fel, 10 repetări pentru fiecare picior cu pauză de respirat între serii.

Care este beneficiul?

Sincer nu am practicat o gamă largă de exerciţii. E mai simplu să te stabileşti la câteva şi să-ţi ştii bine rutina. Aceste exerciţii sunt incredibil de eficiente atât pentru tonifierea musculară cât şi pentru arderea grăsimilor din zonă şi o mai bună vascularizare a coapselor, zonă deficitară în special la persoanele care stau mult timp pe scaun.
În afara grijii de a nu purta blugi strâmţi care să limiteze circulaţia sangvină, poziţia corectă pe scaun este cu genunchii în unghi de 90 de grade. Ajustaţi-vă înălţimea dacă scaunul de birou sau din maşină permite asta deoarece dacă este prea jos veţi avea tendinţa să ţineţi incorect coloana şi vă va durea spatele iar dacă este prea sus scaunul el va crea un fel de garou pe partea de contact a spatelui piciorului şi sângele nu va mai iriga bine coapsele şi zona fundului, care oricum deja suportă presiune prin poziţia de şedere.

Vă mai puteţi inspira şi de aici pentru alte exerciţii:



O săptămână sportivă şi plină de realizări!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu